Jursvulstkirurgi

Ofte når det blir påvist kuler i jur er dette lite moro for eier. Alle kuler i jur anbefales å sjekke med biopsi og/eller fjerne da risikoen for kreft er tilstede.

Før operasjon går det an å ta finnålsbiopsi, dvs at dyrlegen stikker en nål inn i svulsten og sender til analyse, og da få en pekepinn på graden av celleforandringer i svulsten. Dersom det er ondartet kreft er lungene ofte stedet det sprer seg til, dersom det sprer seg. Derfor før operasjon anbefaler vi på det sterkeste at det tas røntgenbilder av lungene samt en blodprøve av dyret for at sjansen for helbredelse etter operasjon skal være så stor som mulig.
Selve operasjonen som heter mastektomi, tar ca en times tid, ut ifra hvor mange jurkjertler som skal fjernes. Såret kan bli langt, slik at den firbeinte får godt med smertelindring i etterkant og må ta det litt med ro. Eier oppmuntres til å sitte med dyret frem til det sover og når det skal våkne igjen. Svulstene som er tatt vekk kan sendes inn til analyse slik at man får svar på celleforandringsgraden i svulsten(e), og dette svaret har vi som regel fått når stingene skal fjernes etter 10-12 dager. Det er sjeldent komplikasjoner i forbindelse med jursvulstoperasjoner, og vi er alltid tilgjengelig i tiden etterpå ved spørsmål eller for annen oppfølging.